سِمنو

تهیه و تحقیق: بهجت جوادی

سلامی به زیبایی بهار به روی ماه شما عزیزان کیلانی در گوشه گوشه این زمین خاکی.
در ابتدا ازصمیم قلب پر پر شدن گلی از گلهای کیلان را به تمامی کیلانیهای عزیز بخصوص خانواده محترم کاظمی تسلیت عرض نموده، برایشان آرزوی صبر و بردباری مینمایم و امید است که من را هم در غم خود سهیم بدانند.

طرز تهیه سِمنو
گندم: ۲۵۰ گرم
آرد: 1000 گرم
آب: به میزان کافی
گردو یا بادام با پوست: چند عدد
توجه: ما چهار برابر مقدار گندم در نظر گرفته شده، آرد نیازداریم. (یک کیلو گندم / چهار کیلو آرد)

سِمنو - تهیه و تحقیق: بهجت جوادی

سِمنو - تهیه و تحقیق: بهجت جوادی


مرحله اول:
به جوانه نشاندن گندم (از شروع تا انتها یک هفته)
گندم را بعد از پاک کردن، شسته و در ظرفی به مدت دو روز خیس میکنیم . در این حالت آب باید به اندازه دو بند انگشت یا کمی بیشتر روی گندمها را بگیرد .
ظرف گندم را در جای معتدلی قرار دهید و روزی دو بار آب آن را عوض کنید .
در پایان روز دوم گندم را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود .
حال گندم را در سینی مناسبی پهن کنید و روی آنرا با پارچه تمیزی بپوشانید، روزی سه بار روی این پارچه آب بپاشید.
بعد از چهار یا پنج روز گندم شما جوانه زده و آماده است. جوانه ها میتوانند به اندازه خود گندم یا حتا به اندازه یک بند انگشت باشند. باید مراقبت کرد تا جوانه ها نقره ای رنگ باشند و سبزه آنها بیرون نزده باشد.

مرحله دوم:
جدا کردن شیره از سبوس و مخلوط کردن با آرد

گندمها را با جوانه و ریشه آن سه بار چرخ کنید. خمیر بدست آمده را در ظرف مناسبی ریخته و با آب زیاد مخلوط کنید. مایع را از صافی ریزی عبور دهید تا شیره آن جدا گردد. سبوس بجا مانده را دوباره با آب مخلوط کرده و دوباره از صافی رد کنید. به این کار آنقدر ادامه دهید تا آب تقریباً زُلالی از صافی عبور کند. در ادامه آرد را در ظرف مناسبی ریخته و شیره به دست آمده را با آن مخلوط کنید. مایع حاصله را باید کاملاً هم بزنید تا یکدست شود و هیچ گلوله آردی در آن وجود نداشته باشد. اکنون مایع برای پخت آماده است.

مرحله سوم:
پُخت

ظرف محتوی مایع را روی حرارت تند قرار دهید تا بجوش آید. این مرحله خیلی حساس است. تا موقع جوش آمدن مایع تان باید بطور مرتب و عمیق به هم زده شود؛ در غیر این صورت تَه می گیرد و می سوزد. در طول این مدت شما تغییر رنگ مایع و همچنین تغییر غلظت آن را مشاهده خواهید کرد. در ابتدای کار، مایع سفید رنگ و کمی غلیظ است. به تدریج شبیه به نشاسته پخته میشود با غلظت کمی بیشتر. (در طول این مدت باید مرتب به هم زده شود). بعد از مدتی رنگ آن کمی تیره تر شده و دیگر آن غلظت گذشته را ندارد. کاملاً شُل و آبکی به نظر می رسد. در این مرحله مایع بجوش می آید. دیگر سمنو احتیاج به هم زدن مداوم ندارد، فقط گاه گاهی باید آن را به هم زد تا آب سمنو تقریبا جمع شود و تغییر رنگ دهد؛ حال میتوانید در صورت دلخواه گردو و بادام با پوست را به سمنو بیافزایید. از حالا تا جا افتادن کامل، سمنو باید کمی بیشتر به هم بخورد تا ته نگیرد .
اگر مایل بودید، می توانید سمنو را روی حرارت خیلی کم یک ساعت دم کنید .
سمنوی شما آماده است.

با سفره ای رنگین و دلی شاد، پذیرای سالی سرشار از برکت، سلامتی و موفقیت باشید .
سال نو بر همگی شما عزیزان مبارک!

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: