حلوا جوز

مُشدولوق هادین، اَ اَمرو یک دست خوبار کلونی واسنه ما دستور آشپزی کلونی می نیسه. شماها موتونین دستورات درست کردن غذاهای کلونی ر همینجه در ستون سمت راست بخش آشپزی کلونی بخونین و اَ روش واس خودتون دُرُسد کنین. کلونی هرجا که دبا کلونیه و فرهنگ و رسم و سوم خودشه نشون مده. چه اینکه این یکی خودش از خانواده فرهنگی و سرشناس کلونیه. بانو بهجت جوادی از خانواده اییه که نیاز به بوکن من نداره. اسمش نوشون مده از کدوم خانواده ایه و نسبت اش به کی مرسه. مثل اینکه معلم بودن و عشق به آموزش در خون اینها جریان داره. یاد جوادی بزرگ معلم بسیاری از تحصیل کرده های کیلانی گرامی باد. همچنین مقدم فرزند او در یاد بدین و راج فرهنگ اجدادیش به ما ر گرامی مدارم و به او خوش آمد موگم.
من از همکاری با این بانوی کلونی بی اندازه خوشوختم. امیدورام که پخت و پز که بخشی از فرهنگ ملی هر مردُنیه، بتونی راهنمایی باشه واسه چگونگی زندگی کلونی ها که روزیِ خودشون ر اَ زمین به زحمد درمیوردن. نگاه دقیق به آشپزی موتونه راهنمایی باشه واسه، نوع محصول، شکل زندگی، تنوع حاصل، نوع کار و فرهنگ استفاده از داشته های تولید منطقه ای.
اُمهل همین آشپزی موتونه نشون بده که مردُن یک منطقه چطوری زندگی مونَن و واسِنه برگزاری آئین ها، عیدها و مراسم های دیه ی خودشون چُجوری دست بکار مِبان و اونها ر راه مندازن.
من امید دارم که غذاها و انواع پخت و پزی که کلونی ها در مراسم های مختلف درسد مکردن ر بتونیم جمع کنیم، دا ببا اونها ر مبنای یک کار تحقیقی واسنه نگاهی به تاریخچه و فرهنگ کلونی کنیم. باید بوگم که آشپزخانه در فرهنگ مردم مختلف دنیا خودش گواهی به چگونه زیستن و چگونگی معاش مردم اونهایه. واسه همینه آشپزی فقط یک کار خونگی و زحمت زیادی برای بانوی منزل نیه. بلکه موتونه راهنمای فرهنگ جمعی مردُنی باشه که وقتی دورهم جمع مبان بعد اَ یک کار سخت روزانه چجوری خودشون رِ واسنه ادامه زندگی و بهتر بوگذروندنش پذیرایی مونن.
بازهم از زحمت و تلاش بسیار زیاد هم ولایتی نازنینم تشکر و قدردانی مونم.
با احترام به همگی شماها
جعفر پویه

قبل ازهر مطلبی باید از زحمات و تلاش آقای پویه سپاسگزاری کنم که با عشق و علاقه فراوان این بار را به دوش میکشد تا فرهنگ کیلان و کیلانی به دست فراموشی سپرده نشود، و همینطور این امکان را به من داد تا سهم کوچکی در این مهم داشته باشم. امیدوارم که به عنوان یک زن شاغل و همین طور مسئول در برابر خانه و خانواده از عهده این مهم برآیم .
تا جایی که امکان دارد برای شما عزیزان طرز تهیه خوراک هایی را که در محل خودمان یعنی کیلان و اطراف آن رواج داشته و دارد را تهیه و در دسترس شما قرار خواهم داد. امیدوارم مورد استفاده قرار گیرد .
در اینجا برای شروع و همچنین برای شیرینی کام شما خوانندگان عزیز طرز تهیه حلوا جوز را در نظر گرفته ام. حلوا جوز از شیرینیهای قدیمی و محلی کیلان است که در موقیعت های ویژه بخصوص شب چله و در روزهای سرد زمستان تهیه میشد که انرژی لازم را برای مقابله با سرما به بدن میرساند. از تاریخچه این شیرینی اطلاعی چندانی در دسترس نیست؛ ولی چون خیلی ساده تهیه میشود میتوان گفت که از وقتی که گردو، آرد و شیره در دسترس بوده، آدم با ذوق و سلیقه ای به فکر درست کردنش افتاده باشد .

حلواجوز

تهیه و تحقیق: بهجت جوادی

مواد لازم
آرد: ۸۰۰ گرم
گردو: ۲۰۰ گرم
شیره توت یا انگور یا خرما: ۵۰۰ گرم

طرز تهیه
گردو را بعد از تفت دادن خُرد کرده و نصف آنرا ته یک سینی فلزی میپاشیم. آرد را در یک تابه ریخته و روی حرارت تفت میدهم تا جایی که رنگ آرد قهوای شود. سپس شیره را به آن افزوده و آنقدر بهم میزنیم تا شیره با آرد کاملن مخلوط شود .حال این مخلوط را روی گردوهایی که در سینی پاشیدیم پهن میکنیم و با یک وَردَنه خوب روی آن را صاف میکنیم. نصف دیگر گردو را روی حلوای پهن شده در سینی پاشیده و دوباره با وردنه روی آن را خوب صاف میکنیم. حالا حلوا را به شکل لوزی یا اشکال دیگر بریده و در سینی میچینیم. نوش جان

حلوا جوز

حلوا جوز "بهجت جوادی"

نکات دانستنی
در این حلوا از روغن استفاده نمیشود و همچنین به جای شکر که ناخالصی زیاد دارد از شیره میوه ها استفاده می شود که در کل یک نوع شیرینی «حلوا» بدست می آید که خیلی طعم گوارایی دارد.
به دلیل استفاده از محصولات طبیعی و عدم بکارگیری مواد شیمیایی و روغن حلوا جوز می تواند مورد استفاده افراد مختلف از سنین کودکی تا مادر و پدر بزرگها قرار گیرد. در ضمن بسیار سالمتر از حلوای معمولی است.
کمی حلوا جوز با یک لیوان شیر می تواند میان وعده خوبی برای شما باشد.
چند برش شکیل حلوا جوز در کنار فنجانی قهوه یا چای می تواند در پذیرائی شما از مهمانانتان جلوه زیبایی داشته باشد.
توجه: در هنگام تفت دادن آرد باید آن را مرتب و عمیق بهم زد تا ته نگیرد و نسوزد. همچنین تمام آرد سرخ یا برشته شود. رنگ آرد باید قهوای کمرنگ شود.

Responses

  1. اگه جوز گیرامو حکما درست مونم


پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: