نگاشته شده توسط: جعفر پویه | سپتامبر 5, 2010

نونِ کِلونی

نونِ کلونی

تهیه و تحقیق: بهجت جوادی

با سلامی دوباره به شما عزیزان،

این بار برای شما طرز پخت «نون کلونی» را در نظر گرفته ام تا هر کجای دنیا که هستید بپزید و به یاد کیلان نوش جان کنید.
ابتدا مطلبی کوتاه درباره نان
در حدود ۱۰۰۰۰ ساله قبل انسانها آموختند تا غلات را برای مصرف غذایی پرورش دهند. در اصل غلات خرد شده را با آب آمیخته و بصورت یک نوع حلیم نپخته مصرف میکردند. بعد ها آنها یاد گرفتند که این حلیم را روی سنگ داغی خشک کنند و به صورت نان استفاده کنند.
دو کشف بزرگ تحول عظیمی را در پخت نان سبب شد.
یکی اختراع تنور (فر ) که به صورت اولیه سنگ داغی بود که با برگرداندن ظرفی گود رویش نانها بهتر پخته میشدند و بعدها این اختراع به صورت تنور (فر ) امروزی تکامل پیدا کرد .

ادامه مطلب


Responses

  1. جعفر جان سلام،
    واقعا سر سفره پیَراِت نون بخوردِی ها.
    برار خوب کلا رِ دوشندی ها!
    یادت در نشو کورباره رِ دنی آتش بل نزنه بوشو!
    اگر بتونستی و ، مِجال بدا، بنویس چه طرحی منگله فطیر رِ درست مونند.
    ********
    واقعا جعفر جان دستت درد نکنه.
    چند روز پیش، خال فاطمه (مادر احمد) برایم جوز نون فرستاده بود. با چندتا نون کیلونی سنتی جوز ولگی.
    یاد قدیمها افتادم.
    البته دستور العمل پختن جوز نون کیلونی ات خیلی قشنگ بود. ولی بهتر بود کمی زردگ ( گل زرد) هم می پاشیدی روش.
    در ضمن حیف که نانوای این نونهای قشنگ تنور سنتی نداشت و نونهایش مثل کباب کردن دنده گوسفند یا کتلت می ماند.

    رضا سلام
    چومونی، خوبی؟
    آخه مرد حسابی، من موتونم اینجوری نون دبندَم. وختی خانم جوادی بنشت مین این کوفه کلبرده چوجوری مبا نون دبستن، من اَ تعجب دهونم وا بموند. خودت تعجب نکردی؟
    بجای کلا دشوندن رو منقل بتونی نون دَبندی؟ اینَه دیه بارکلا داره.
    اِسه حالا نون معمولی ر وا جوز نون اشتباهی بیکی. جوز نون کلونی ر بخوردی، اونوخت نون خارجی کلونی ر وا اونه یکی مونی. برار جوز نون جور دیه ای دبسته مبا. یک توم صبر کن تا دستورش درآ. هرچی سر وختش، منگله فطیر مال بهاره. وختی منلگه درآ، دستور درسد کردنش هم درمیا.
    این همسیه ما مین بالکن منقل ر آتش کرده بو، داشت کباب مکرد. اَ دود کباب همسیه ها زنگ بزین به آتش نشونی بوکیه بن اینجه آتش هاکه بیین بینین چه دودی درمیا. بیچاره ها دور هم نسته بن و داشتن سرفه منداختن که یگ را اوو آتش نشونی برید مین بالکن. دا بشون داد و هوار کنن و صداشون به جیی برسه، همه چی ر اوو ببرد. اسه فگرش ر کون، من کلا دوشنم، اونوخت چی مبا!!
    هرکی نون کلونی بخورده نوش جانش.

  2. با عرض معذرت از خانم جوادی عزیز،
    بعدا متوجه شدم که این نانها دست پخت خانم جوادی است و فکر کردم دست پخت خود جعفر است. از این رو از روی شوخی کمی زدم توی سر این نونها. مرا می بخشی قصد و غرضی نداشتم.
    در ضمن در نظرات قبلی گردانی از خانواد ه های شریف جوادی ها کامنت گذاشته بودند. حدس میزنم برخی از آنها نوه ها و برخی نتیجه های معلم عزیزمان مرحوم ملا علی جوادی باشند.
    مرحوم عمویم (شکرالله طیبی) دوست و همکار مرحوم جوادی بزرگ بود. مرحوم پدرم از دوستان نزدیک آقای رمضانعلی جوادی و آقای عبدالله جوادی بودند.
    پسر بزرگ آقای رمضانعلی جوادی از دوستان دوران کودکی من بود. نامش خسرو بود. و یکی از پسر های آقای عبدالله جوادی همبازی من بود.
    اگر این جوادی هایی که کامنت گذاشتند از همان تیره هستند به تک تکشان سلام می کنم.
    جعفر جان دستت درد نکنه که تو سببی شدی تا یاد این عزیزان بیفتم.
    شاد باشید

  3. سلام دوباره،
    مطلبی با عنوان (تائو و طریقت) در وبلاگ نسیم دماوند دارم. مطلب مقایسه ای از اندیشه چوانگ تسه در آن سوی دیوار چین و عرفان اشراقی خودمان در این سوی دیوار چین می باشد.
    عزیزان را به خواندن این مطلب دعوت می نمایم.
    حق یارتان

  4. با عرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب اقای پویه
    سلام گرم مرا از جنوب شرقی ایران بپذیرید سلام به همه ی کلونی های مهربان, سلام به جناب اقای طیبی.
    بله درست حدس زده اید من نوه مرحوم علی جوادی هستم دختر مرحوم یداله جوادی (در ضمن آیدین جوادی هم نوه مرحوم علی جوادی پسر عموی نازنینم ناصر جوادی است) و عمه هنرمندم بهجت جان را هم که می شناسید.از همین جا به عمه جانم که در کشور المان به سر می برد درود می فرستم.
    امیدوارم هر جا هستید هموطنان عزیزم موفق وپیروز و سربلند باشید.
    اراتمند
    شکوفه جوادی

  5. سلام به كلوني هاي خاصه
    نون كلوني مين كلا دمچسبه و خوشمزه مبا

    من زياد كيلاني تسلط ندارم اما خوشحالم كه نون كيلاني هم دوباره ديديم.
    در دوران كودكي نان كيلاني را مادربزرگها مي پختند. آن هم در تنوري كه از خشت ساخته شده بود.
    متاسفانه تمدن و گرايش به تكنولوژي باعث شده كه انسان ها راحت طلب بشوند به گونه اي كه پخت نان بوسيله ابزار جديد صورت مي پذيرد.
    امروزه كمتر كسي نون كيلاني را به روش كيلاني مي پزد و اكثريت نون را در تنورهاي فلزي و با گاز شهري مي پزند.
    مزه نون كيلاني به تنور كيلاني و استوم هستش.

    در هر صورت از خانم جوادي تشكر مي كنيم.
    از جناب جعفر پويه نيز سپاس گذاري مي كنيم كه محفل كيلانيان را در سراسر دنيا با استونك ها و سايتشون گرم كرده اند.
    به اميد پيروزي و شادي همه كلوني ها در سراسر دنيا

    امیر عزیز ممنونم
    اما برابرجان کلونی ها نون ر مین کِلا دمبستن. کِلا «تنور» هم از خشت دُرُسد نَمبا، اَ موولولَه دُرُسد موبو. مدونی موولولَه چیه؟
    اِسه بوشو خبرگیری کن بین موتونی پیدا کنی.
    مزه نونها هم به اون زحمدی بو که مارها مون واسه دَبستَنِش مِگشیَن. آخ که دستشون درد نکنه. دلم لگ بزیه واسه یک تکه ش هرچند خشگ و کپک بزیه با.
    سر کلون و کلونی سلامد

  6. سلام به همه کلونی ها /خانوم جوادی دستتون درد نکنه خیلی خوب بود اگه راه داره نون جوز هم یاد بدید مرسی


پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

دسته‌ها

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: